24 Şubat 2012 Cuma

DOĞADAN GELEN GÜZELLİK


Bırakın Cildiniz Güzelleşsin             

Dünyanın en düşük rakımlı noktası olması (deniz seviyesinden 400 metre aşağıda) nedeni ile dünyadaki herhangi bir denizdeki mineral içeriğinden daha fazla miktarda tuz konsantrasyonuna sahiptir.
Toplam tuz yoğunluğu % 3 olan okyanus suyuna karşılık % 33e ulaşan tuz ve mineral yoğunluğu 10 kat fazla olan Lut Gölü'nün suları benzersizdir. İçeriğinde magnezyum, sodyum, potasyum, kalsiyum, bromid, iyodin, selenyum, sülfür, manganez ve benzeri 29 çeşit mineral barındırmaktadır

Vücudun en büyük kısmı olan deri, Ölü Deniz tuzlarından en büyük ölçüde etkilenen bölgedir. Deri, Ölü Deniz tuzundaki vitamin ve diğer maddelerin emilmesini sağlar. Ölü Deniz -Lut Gölü- Tuzları ve vitaminlerinin sirkülasyon ve metabolizmaya mükemmel etkileri olduğu evrensel boyutta kabul edilmiştir.

    Bu tip tuzlar neden faydalıdır?
    • Magnezyum, hem stresle mücadelede hem de sıvıyı tutarak derinin yaşlanmasını yavaşlatır ve sinir sistemini sakinleştirir. Kalsiyum, vücutta su birikiminin önlenmesinde, sirkülasyonun artmasında ve kemikler ile tırnakların güçlenmesinde etkilidir.
    • Potasyum, vücuda enerji verir. derideki nem oranını dengeler ve ilerdeki yoğun egzersizler için yeniden enerji depolama açısından çok önemlidir.
    • Bromür asit tuzları, kas gerginliğini hafifletir ve kasları rahatlatır.
    • Sodyum, lenfatik sıvı dengesi (bağışıklık sisteminin işlevini görmesine yardımcıdır) için önemlidir.
                  http://www.xticaret.com/xticaret/?1705_41622


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder